Tomorrowland 2013 kreeg, net als heel wat andere evenementen deze zomer af te rekenen met extreme weersomstandigheden. Op zaterdagavond 27 juli werd Boom overspoeld door hevige regenbuien. Dit gebeurde voor de uitstroom, toen nog zowat alle bezoekers aanwezig waren op het festivalterrein. Gedurende enkele uren werd preventief het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Een aantal straten in Boom waren ondergelopen. Bovendien moesten, na het afkondigen van het rampenplan, een aantal mensen en hulpdiensten de festivalsite kunnen bereiken tijdens de uitstroom. Ondanks de waterellende is de uitstroom vlot verlopen. Tijdens het nachtelijke veiligheidsoverleg werden o.a. maatregelen besproken die nodig waren om de parkings opnieuw bruikbaar te maken voor de volgende festivaldag. Er werd besloten om een extra parking te openen op een verhard terrein. Het rampenplan kon vrij snel afgeblazen worden en tegen de opening op zondag was de signalisatie aangepast, waren er extra pendelbussen en was de nieuwe parking operationeel zodat de bezoekers opnieuw vlot op het festival konden geraken.

Bart Busschaert was tijdens Tomorrowland, samen met een team medewerkers van Scelta Mobility aan de slag als mobiliteitscoördinator. Door de nauwe samenwerking tussen de organisator en Scelta Mobility konden we kort op de bal spelen en tijdens de voorbereidingen al nieuwe beslissingen en wijzigingen in de organisatie aftoetsen aan het mobiliteitsplan. Tijdens het evenement was er een goede samenwerking met heel wat betrokken partijen. De mobiliteitscoördinator was het aanspreekpunt voor alles wat met verkeer en mobiliteit te maken had en kon samen met de andere betrokkenen op zoek gaan naar oplossingen. Heel wat problemen konden intern opgelost of zelfs voorkomen worden door bv. een extra parking te openen of extra kassa's te voorzien, de signalisatie aan te passen,... Voor andere problemen werd samengewerkt met de politie, De Lijn, de NMBS, het Verkeerscentrum, de ombudsman, de omliggende gemeenten, sociale en andere media,...

Abonneer op onze nieuwsbrief

We houden u enkele keren per jaar op de hoogte van onze updates en ons aanbod. U kunt op elk moment opnieuw uitschrijven.