De Blindengeleidehondenschool Genk zet tijdens de Open Bedrijvendag op zondag 2 oktober de deuren van het nieuwe schoolgebouw wagenwijd open voor iedereen. Kom kennismaken met de lesgevers, de honden en hun baasjes. Of probeer zelf geblinddoekt een parcours af te leggen met een robothond. 

Wist je trouwens dat de opleiding al begint met de selectie van de pups in het nest? Niet elke pup wordt immers een goede blindengeleidehond. Er gaat een maandenlange opleiding aan vooraf: van de puppyklas met het puppygastgezin tot het eindexamen en de training met het nieuwe baasje, er wordt niks aan het toeval overgelaten. 

Tijdens de Open Bedrijvendag kan je het gloednieuwe schoolgebouw bezoeken, je volgt een pup van zijn eerste stapjes en oefeningen tot volleerde blindengeleidehond, je kunt kennismaken met de lesgevers, de gebruikers van de blindengeleidehonden en uiteraard ook met de honden zelf. 

Als mobiliteitsbureau steunen we al enkele jaren de Blindengeleidehondenschool Genk. We hebben niet alleen een blindengeleidehond op rust geadopteerd als kantoorhond, we doneren ook een deel van onze winst aan de school en zetten actief onze schouders onder de werking van de school. 

Een bezoek aan de Blindengeleidehondenschool in Genk staat garant voor een gevarieerde uitstap met heel wat leuke en leerrijke ontmoetingen en ervaringen. Je kunt er tijdens de Open Bedrijvendag terecht van 10.00u tot 17.00u. 

Wil je ook nog andere bedrijven in de buurt bezoeken? Ga met de fiets op tocht en gebruik de Open Bedrijvendag fietsroute. Langs een parcours van 22 kilometer bezoek je op eigen tempo een 6-tal bedrijven in Genk. 

Blindengeleidehondenschool Genk, Onderwijslaan 52, 3600 Genk – https://www.bghsg.be

Abonneer op onze nieuwsbrief

We houden u enkele keren per jaar op de hoogte van onze updates en ons aanbod. U kunt op elk moment opnieuw uitschrijven.